Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Suši»Suši sa haringom

Suši sa haringom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Suši sa haringom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
22/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Servirajte suši sa haringom sa soja sosom i mariniranim đumbirom"

Potrebni sastojci

  • nori alge - 4 komada, listovi
  • haringa - 300 g, marinirani file
  • krastavci - 1 komad
  • krem sir - 150 g
  • pirinač za suši - 250 g
  • šećer - 15 g
  • pirinčano sirće - 40 ml
  • marinirani đumbir - po želji
  • so - ½ kašičice
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač sipajte u posudu sa hladnom vodom, dobro ga operite i ocedite.

Zatim stavite u šerpu i zalijte ga sa otprilike 500 ml vode.

Dodajte kašičicu soli i dobro izmešajte. Poklopite poklopcem i kuvajte otprilike 15 minuta.

Skinite sa vatre i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Zagrejte sirće i šećer u maloj šerpici tako da se dobije gusta tečnost.

Dodajte je u pirinač i dobro izmešajte. Zatim zavijte pirinač u mokru krpu.

Mariniranu haringu ocedite od tečnosti i oljuštine njenu kožu. Oljuštite koru krastavca i naseckajte ga na dugačke trakice, tako da se dobiju štapići.

Stavite jedan list nori kora na podlogu od bambusa (možete da koristite i kuhinjsku foliju) i pokrijte ga slojem pirinča tako što ga izravnate mokrim dlanovima.

Namažite krem sirom, stavite nekoliko štapića krastavca i malo mariniranog đumbira, a nakon toga i oceđenu ribu u trakicama.

Uvijte list tako da se dobije stegnut i pravilan cilindar i ostavite ga u frižideru.

Isto uradite i sa ostalim listovima Nori algi.

Isecite domaći suši.

Servirajte suši sa haringom sa soja sosom i mariniranim đumbirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: