Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Foršmak sa haringom

Foršmak sa haringom

NikiNiki
Guru
558783k145
Foršmak sa haringom
Fotografije: Niki
1 / 6
24/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Uživajte u ovom ribljem predjelu iz ruske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • file od haringe - 400 g, mariniran
  • jaja - 2 komada
  • hleb - 1 kriška, beli
  • sirće - 2 kašičice, jabukovo
  • luk - 1 glavica, mala
  • jabuka - 1 komad, zelena, slatka
  • sok od limuna - 1/2 kašike
  • maslac - 100 g
  • mirođija - sveža
  • peršun
  • ulje - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb natopimo u vodi i dodajemo sirće, a jaja skuvamo odvojeno.

U duboku posudu stavljamo na sitno isečen luk, jabuku, jaja i file od haringe.

Dodajemo namrvljen natopljen hleb, istopljen maslac i na sitno isečenu mirođiju.

Prelivamo sokom od limuna i sa malo ulja ili maslinovog ulja.

Mešamo dobro i ostavljamo u frižideru da se stegne predjelo sa ribom. Po želji Formšmak sa haringom može da se oformi u loptice i tako da se servira.

Sastojci mogu i da se pasiraju, da bude kao pašteta sa ribom.

Foršmak je predjelo koje postoji u ruskoj kuhinji, ali se sprema tradicionalno i u drugim zemljama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: