Način pripreme
Uklonite kožu sa šnicli od pilećih bataka.
Posoljene su sa obe strane.
Stavite više brašna u duboku posudu. Umutite jaja u drugoj dubokoj posudi.
U treći duboki tanjir izgnječite ljuti čips /u ovom slučaju plavi/. U njega se dodaju prezle i susam. Svi sastojci su pomešani.
Pripremljen je pleh za pečenje sa papirom. Priprema za pikantne šnicle je gotova. Svaku šniclu dobro uvaljajte u brašno. Zatim u umućena jaja, pazeći da je dobro pokriju.
Šnicle od bataka su isečene nožem, ali im treba samo malo više pažnje. Dobro ih uvaljajte u začinjenu mešavinu ljutog čipsa tako da se zalepi na šnicle.
Ređajte ih u pleh. Šnicle pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Pikantne šnicle od piletine služe se uz prilog po želji, a za letnju sezonu odabrao sam paradajz da bi jelo bilo lakše.