Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ćufte»Ćuftice od piletine i tikvica

Ćuftice od piletine i tikvica

Ćuftice od piletine i tikvica
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
15
"Sočne mesnate ćuftice - nedostaje im samo jedno hladno pivo i sreća će biti potpuna"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • pileće grudi - 1 komad
  • tikvica - 1 komad, mala
  • jaje - 1 komad
  • hleb - 1 kriška
  • sveže mleko - za natapanje hleba
  • so
  • biber
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - svež
  • mirođija - sveža
  • origano
  • senf - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • za sos od belog luka
  • kiselo mleko - 125 g
  • majonez - 1 kašika
  • krem sir - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • mirođija
  • luk - u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvicu operite i narendajte

Stavite je u veliku posudu. Sameljite pileće meso u mleveno meso. Isecite luk, beli luk, peršun i mirođiju na sitno. Dodajte u posudu.

Natopite krišku hleba u svežem mleku. Stavite preostale začine i sastojke.

Zamesite mleveno meso za ćuftice. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati.

Izvadite, oblikujte ćuftice sa tikvicama, uvaljajte u brašno i ispržite na srednjoj ringli sa obe strane. Izvadite na kuhijjski ubrus.

Napravite sos od belog luka, stavljajući kiselo mleko, majonez i krem sir u posudu. Izgnječite beli luk presom za beli luk. Dodajte so, mirođiju na sitno i luk u prahu. Promešajte žicom.

Servirajte ćuftice od piletine i tikvica sa sosom od belog luka u odgovarajućem tanjiru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: