Način pripreme
Tikvicu operite i narendajte
Stavite je u veliku posudu. Sameljite pileće meso u mleveno meso. Isecite luk, beli luk, peršun i mirođiju na sitno. Dodajte u posudu.
Natopite krišku hleba u svežem mleku. Stavite preostale začine i sastojke.
Zamesite mleveno meso za ćuftice. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati.
Izvadite, oblikujte ćuftice sa tikvicama, uvaljajte u brašno i ispržite na srednjoj ringli sa obe strane. Izvadite na kuhijjski ubrus.
Napravite sos od belog luka, stavljajući kiselo mleko, majonez i krem sir u posudu. Izgnječite beli luk presom za beli luk. Dodajte so, mirođiju na sitno i luk u prahu. Promešajte žicom.
Servirajte ćuftice od piletine i tikvica sa sosom od belog luka u odgovarajućem tanjiru.