Način pripreme
Pripremio sam supu u kućnom pomoćniku, multikukeru, ispala je veoma ukusno!
Prvo sam očistila, oljuštila i oprala šargarepu, krompir, luk. Grubo sam ih iseckala i stavila u posudu aparata. Dodala sam paradajz, maslinovo ulje, peršun, biber i so po ukusu.
Sve sam napunila vodom, trebalo bi da bude malo iznad povrća, oko dva prsta.
Uključila sam program za povrće!
Dok se povrće kuvalo, oprala sam i skuvala proso. Samo sa vodom i malo soli u odnosu 1:3 proso i voda.
Kuvano povrće sam prebacila u šerpu pogodnu za pasiranje i sa pasatorom za kratko vreme dobila glatku krem supu.
Prilikom serviranja dodati proso, po dve kašike. Ali može da se jede i bez toga, sa malo tečne pavlake, na primer!
Ova krem supa od šargarepe sa prosom je ukusna.
Ne morate da pravite supu u multikukeru, možete je kuvati i na šporetu.
Ako želite, probajte recept za supu od šargarepe!