Način pripreme
Pozdrav svima! Danas pravimo omiljenu krem supu mojih mališana, odnosno ukusnu krem supu od šargarepe!
Prvi korak je da operemo i oljuštimo šargarepu, zatim je isečemo na krugove debljine oko centimetar. Stavite ih u šerpu, dodajte oljušteni i prepolovljeni luk. Stavite i grančicu peršuna. So po ukusu, ulje i maslac. Prelijte sve vodom. Neka voda prekrije namirnice.
Sve proizvode kuvajte dok potpuno ne omekšaju. Po želji možete dodati i sveže mleko. Namerno sam ga izbegavao.
Prokuvano povrće sam dobro izgnječio, vratio na šporet i sada je vreme da krem supu od povrća začinim biberom i senfom, kao i da dodam još vode do željene gustine, može i bujona ili svežeg mleka.
Gotovu čorbu od šargarepe posipam ljuspicama parmezana i domaćim krutonima, koji se prave od tankih kriški belog hleba, isečenog na komade i začina, origana i sitnog belog luka u prahu, prženih u tiganju na malo maslinovog ulja.
Prijatno!
Napomena:
*Ako želite baršunasto glatku teksturu supe, nakon što je ispasirate, procedite je kroz metalnu cediljku da u njoj ostanu svi krupni komadi.
*Po želji, supu možete poslužiti sa tečnom pavlakom za kuvanje umesto sa parmezanom.