Način pripreme
1. Isecite svo povrće na kocke (ne trudite se da budu male i pravilnog oblika, jer na kraju će se pasirati). Iseckajte i korijander, ostavljajući listiće za dekoraciju.
2. Propržite luk u maslinovom ulju oko 5 minuta, dok ne omekša.
3. Dodajte krompir i korijander sa malo soli i nakon još pet minuta stavite i šargarepe, kumin i beli biber.
4. Promešajte dobro svo povrće i nakon 3-4 minuta nalijte toplu vodu (po želji u njoj može da bude rastvorena kocka bujona) toliko da ga prekrije. Ako želite da vam krem supa ne bude mnogo gusta, možete da stavite više vode.
5. Ostavite na jakoj vatri i pod poklopcem, dok ne počne da krčka i nakon toga smanjite vatru na srednju. Ostavite tako 20 minuta.
6. Sklonite posudu sa ringle i sačekajte da se malo prohladi, samo toliko da ne bude previše vruće i nakon toga pasirajte dok se ne dobije glatka, kremasta konzistencija.
7. Dodajte so i još belog bibera, ako je neophodno i servirajte s listićima (celim ili iseckanim) korijandera. Možete da pospete sa malo usitnjenog hrskavog koštunjavog voća po izboru i parčencetom limete. Ja sam ovaj put dekorisala samo sa korijanderom, jer nisam imala ništa drugo, ali kao što vidite na slici, tako je jednostavno, ali elegantno.