Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Karivurst- nemačka kari kobasica sa krompirom

Karivurst- nemačka kari kobasica sa krompirom

Mimi GeorgievaMimi Georgieva
Početnik
191244
Karivurst- nemačka kari kobasica sa krompirom
Fotografije: Mimi Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Drugačije za našu kuhinju i uobičajeno za nemačku je Karivurst - lako i brzo, kao skoro svako nemačko jelo"

Potrebni sastojci

  • nemačka kobasica - ili viršla, 2 komada po porciji
  • crni luk - 1 glavica
  • kečap - 500 ml sa začinima
  • balzamiko sirće - 2 kašike, tamno
  • med - 2 kašičice
  • kari - 3 kašike (suvi začin)
  • čili - 1 kašika (može manje ili više po ukusu)
  • soja sos - 1 kašika
  • paradajz pire - 100 ml
  • voda - 150 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Karivurst je drugačiji za našu kuhinju i uobičajen za nemačku kuhinju. Prvo mesto u preferencijama za hranu Nemaca.

Brzo se priprema bez mnogo stajanja oko šporeta, kao skoro svako nemačko jelo.

Na maslinovom ulju ili ulju propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane providan i dodajte opisane sastojke jedan za drugim.

Sve se krčka na srednjoj vatri oko 10 minuta. Nakon što se sos krčka 5 minuta, dodajte kobasicu, isečenu ili celu.

Obično se karivurst servira uz pomfrit, ja sam pravila pečeni krompir. O njima ću pisati u posebnom postu - Neodoljivo ukusni pečeni krompir

Želim vam nasmejan dan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: