Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Mafini pitice sa rikotom i parmezanom

Mafini pitice sa rikotom i parmezanom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Mafini pitice sa rikotom i parmezanom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Mafini pitice sa rikotom i parmezanom - odavno niste probali ukusnije pitice"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 7 komada, fine
  • jaja - 2 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • gazirana voda - 100 ml
  • ulje - 5 kašika, koristio sam kukuruzno
  • rikota - 100 g
  • sir - 100 g
  • kukuruzno brašno - 3 kašike, fino
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • parmezan - 3 kašike, rendani
* merne jedinice

Način pripreme

Kore za pitu isecite na tanke trake pa ih raširite.

Prvo umutite jaja sa solju u posudi.

Postepeno dodajte ulje, gaziranu vodu, rikotu, kukuruzno brašno i prašak za pecivo.

Mešajte do homogene smese.

Takođe dodajte seckane kore i promešajte.

Nauljite kalupe za mafine sa malo maslaca ili ulja i rasporedite smesu. Napunite kalupe do 2/3 njihove zapremine.

Koristio sam aluminijumske kalupe za jednokratnu upotrebu i ispalo je 7 komada.

Slane mafine pospite rendanim parmezanom i pecite pitice u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta dok ne porumene.

Prijatno sa mojim mafinima pitama sa rikotom i parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#328746
Korisnik#328746
Odlican i brz nacin za pripremu mafina sa rikotom
02.11.2023 13:09