Način pripreme
Sipajte kukuruz u veliku posudu zajedno sa tečnošću. Luk se očisti i sitno isecka. Ljuta paprika se opere i očisti. Sitno se isecka. Dodaju se u posudu. Umutite jaja. Dodajte sitni sir i integralno brašno.
Mutite, postepeno dodavajući sveže mleko dok se ne dobije gusta smesa. Začinite solju i biberom. Promeša se. Zagrejte veliki tiganj sa neprijanjajućim slojem na srednjoj vatri.
Lako se naulji. Dodajte jednu traku slanine. Prži se dok ne počne da pušta mast. Tom mašću se namaže ceo tiganj. Kada se zaprži, okrenite na drugu stranu.
Na jedan kraj tiganja stavite dve male kutlače mešavine za tiganjice i napravite dve palačinke tako što ćete ih poravnati po vrhu.
Jedna od banana je isečena na 4 dela pod uglom. Stavite ih u tiganj dok se ne karameliziraju. Kada postanu zlatne sa jedne strane, okrenite drugu stranu.
Kada tiganjice od integralnog brašna postanu zlatne, okreću se i na drugu stranu.
Temperatura šporeta je podešena tako da svi proizvodi budu spremni istovremeno.
Tiganjice se stavljaju na tanjir, a odozgo se stavljaju karamelizovana banana i slanina.
Prvi deo je spreman. Pripremite drugu. Tiganjice sa sitnim sirom i slaninom služe se uz tabasko, koji se po želji može dodati.