Način pripreme
Za pripremu ove marmelade dobro je koristiti dobro zrelo voće, jer se neće dodavati šećer.
Šljive isecite na 4 i uklonite koštice.
Isecite jabuke na male kockice.
Jabuke nisam ljuštio.
Voće stavite u duboku šerpu i sipajte 300 ml vode.
Kuvajte ih dok potpuno ne omekšaju, povremeno mešajući.
Zatim izgnječite dok ne postane glatka smesa i vratite na šporet na još 30 minuta uz stalno mešanje.
Toplota treba da bude srednja, jer u suprotnom mnogo prska i verovatno ćete se opeći.
Čim marmelada bez šećera dostigne željenu gustinu, rasporedite je u čiste i suve tegle, koje potom sterilišite 15 minuta od trenutka ključanja vode.
Probajte sami i uživajte!
Marmelada od šljiva i jabuka bez šećera može se koristiti za ukrašavanje slatkiša bez šećera.