Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Obrnuti kolač sa slatkom od bundeve

Obrnuti kolač sa slatkom od bundeve

Obrnuti kolač sa slatkom od bundeve
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Obrnuti kolač sa slatkom od bundeve je slatko iskušenje koje jesen čini još šarenijom i mirisnijom."

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • brašno - 8 kašika
  • šećer - 13 kašika
  • slatko od bundeve - - 500 g
  • bundeva - 500 g
  • kurkuma - - 1 kašika
  • vanila - - 3 paketa
  • prašak za pecivo - 2 paketa
  • kravlji maslac - 200 ml
  • so - 1 prstohvat
  • za slatko od bundeve
  • bundeva - oko 2 kg
  • šećer - 1 kg
  • cimet - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu očistimo, narendamo na krupno i stavimo na vatru sa šećerom i cimetom. Kuvajte dok se tečnost ne smanji i ne dobijete gusto slatko od bundeve.

Za kolač

Belanca odvojiti od žumanaca, posoliti i umutiti mikserom dok ne postane penasta smesa.

U žumanca dodati 8 kašika šećera i mešati dok se ne dobije gusta pasta, dodati ulje i slatko od bundeve i dobro izmešati.

Brašno, prašak za pecivo i kurkumu pomešati u posudi i dodavati malo po malo u smesu od žumanaca, mešajući do homogene smese.

U penu dodamo belanca.

Poređajte kriške bundeve na pleh podmazan sa malo ulja i pospite vanilom.

Stavite 5 kašika šećera u šerpu i karamelizujte, prelijte preko kriški bundeve.

Smesu sipamo na kriške bundeve i kolač od bundeve pečemo u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko sat vremena. Zatim izvadimo pleh, prekrijemo tanjirom i okrenemo kolač sa bundevom.

Obrnuti kolač sa slatkom od bundeve je slatko iskušenje koje jesen čini još šarenijom i mirisnijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: