Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Azijska salata sa nudlama i šparglama

Azijska salata sa nudlama i šparglama

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Azijska salata sa nudlama i šparglama
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
04/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Egzotična azijska salata, bogata ukusima, bojama i hranljiva."

Potrebni sastojci

  • špargle - 300 g
  • brokoli - 1/2 glavice
  • grašak - 100 g, hrskav i sladak
  • tofu - 200 g
  • nudle - 150 g, od braon pirinča
  • đumbir - 3 g
  • beli luk - 1 čen
  • limeta - 2 komada
  • soja sos - 2 supene kašike
  • susamovo ulje - 2 supene kašike
  • balsamiko sirće - 1 supena kašika
  • nora kore - 1 list
  • susam - 2 supene kašike
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica, krupnije samlevena
  • morska so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu odgovarajuće veličine, za posudu od bambusa za kuvanje na pari, sipamo vodu da provri. Posolimo.

U međuvremenu operemo špargle. Isečemo tvrde ivice i stablo isečemo na dva dela pod uglom. Brokoli iskidamo na male ružice. Stablo oljuštimo i isečemo na krugove.

Iznad vode stavljamo posudu od bambusa za kuvanje na pari na dva sprata. Brokoli, špargle i grašak poređamo u gornji deo posude.

Tofu isečemo na zalogaje i stavljamo u donji deo posude. Nudle stavljamo u vrelu vodu ispod posude. Sve kuvamo 4 minuta. Povrće treba da bude krehko i da sačuva boju.

Đumbir i beli luk oljuštimo i izrendamo sitno u posudi. U njih dodajemo soja sos, ulje od susama i balsamiko sirće. Dodajemo koru i sok od 1 limete. Promešamo i dresing je gotov.

Prirpemamo smesu za posipanje sa nori korama, koje koristimo za suši. Iskidamo i stavljamo u blender sa prstohvatom morske soli. Sameljemo.

Susam i ljutu papriku pečemo na suvom tiganju i dodajemo u blender. Ponovo sameljemo.

U dresing za ovu azijsku salatu dodajemo malo vode u kojoj su se kuvale nudle i ocedimo ih. U njih dodajemo povrće, tofu i dresing. Promešamo. Serviramo na tanjire.

Posipamo smesom od nora kora. Preostalo ostavljamo za sledeći put. Azijsku salata sa nudlama i šparglama serviramo sa kriškama limete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: