Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Azijska salata sa patlidžanom

Azijska salata sa patlidžanom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Azijska salata sa patlidžanom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Koliko ova salata može da popije vina i domaće rakije, ne možete ni da zamislite"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veliki
  • tikvice - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • đumbir - 30 g, koren
  • ljute paprike - 1 komad, crvena
  • mladi luk - 2 struka, svež
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • soja sos - 3 supene kašike
  • balsamiko - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • paradajz - 1 komad
  • pešun ili korijander
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite lepe patlidžane i tikvice. Ako je moguće da budu duži i da nisu debeli.

Operite povrće, očistite i osušite. Isecite ih na tri dela, nakon toga svki deo na pola i na kraju svaku polovinu na kriške, debljine oko 1 cm.

Očistite beli luk i iseckajte ga, ljutu papriku očistite od semenki i sitno isecite, mladi luk sitno iseckajte, đumbir oljuštite i izrendajte. U posudi pomešajte, luk, đumbir i ljutu papriku.

Stavite ih u tiganj i ugrejte, stavite patlidžan i tikvice i pržite dok ne omekšaju i dok ne dobiju zlatnu boju. Patlidžan upija mnogo masti, zato je potrebno da dodate još malo.

Promešajte ih pažljivo, da se ne raspadnu kad omekšaju. Izvadite ih na ubrus i ocedite.

U isti tiganj stavite smesu od belog luka, promešajte i pržite nekoliko minuta. Vratie patlidžan i tikvicu, mešajte.

Sipajte soja sos, šećer, balsamiko i so ako je potrebno. Promešajte pažljivo i skinite sa vatre. Salatu servirajte na kriškama paradajza i pospite sa malo peršuna i mladog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: