Način pripreme
Odaberite lepe patlidžane i tikvice. Ako je moguće da budu duži i da nisu debeli.
Operite povrće, očistite i osušite. Isecite ih na tri dela, nakon toga svki deo na pola i na kraju svaku polovinu na kriške, debljine oko 1 cm.
Očistite beli luk i iseckajte ga, ljutu papriku očistite od semenki i sitno isecite, mladi luk sitno iseckajte, đumbir oljuštite i izrendajte. U posudi pomešajte, luk, đumbir i ljutu papriku.
Stavite ih u tiganj i ugrejte, stavite patlidžan i tikvice i pržite dok ne omekšaju i dok ne dobiju zlatnu boju. Patlidžan upija mnogo masti, zato je potrebno da dodate još malo.
Promešajte ih pažljivo, da se ne raspadnu kad omekšaju. Izvadite ih na ubrus i ocedite.
U isti tiganj stavite smesu od belog luka, promešajte i pržite nekoliko minuta. Vratie patlidžan i tikvicu, mešajte.
Sipajte soja sos, šećer, balsamiko i so ako je potrebno. Promešajte pažljivo i skinite sa vatre. Salatu servirajte na kriškama paradajza i pospite sa malo peršuna i mladog luka.