Način pripreme
U šerpu odgovarajuće veličine, za posudu od bambusa za kuvanje na pari, sipamo vodu da provri. Posolimo.
U međuvremenu operemo špargle. Isečemo tvrde ivice i stablo isečemo na dva dela pod uglom. Brokoli iskidamo na male ružice. Stablo oljuštimo i isečemo na krugove.
Iznad vode stavljamo posudu od bambusa za kuvanje na pari na dva sprata. Brokoli, špargle i grašak poređamo u gornji deo posude.
Tofu isečemo na zalogaje i stavljamo u donji deo posude. Nudle stavljamo u vrelu vodu ispod posude. Sve kuvamo 4 minuta. Povrće treba da bude krehko i da sačuva boju.
Đumbir i beli luk oljuštimo i izrendamo sitno u posudi. U njih dodajemo soja sos, ulje od susama i balsamiko sirće. Dodajemo koru i sok od 1 limete. Promešamo i dresing je gotov.
Prirpemamo smesu za posipanje sa nori korama, koje koristimo za suši. Iskidamo i stavljamo u blender sa prstohvatom morske soli. Sameljemo.
Susam i ljutu papriku pečemo na suvom tiganju i dodajemo u blender. Ponovo sameljemo.
U dresing za ovu azijsku salatu dodajemo malo vode u kojoj su se kuvale nudle i ocedimo ih. U njih dodajemo povrće, tofu i dresing. Promešamo. Serviramo na tanjire.
Posipamo smesom od nora kora. Preostalo ostavljamo za sledeći put. Azijsku salata sa nudlama i šparglama serviramo sa kriškama limete.