Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pile u testu sa aromatičnim maslacem

Pile u testu sa aromatičnim maslacem

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Pile u testu sa aromatičnim maslacem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
5
"Ovako pripremljeno pile je zaista jedinstveno mekano i ukusno ​"

Potrebni sastojci

  • pile - 2, 5 kg celo
  • brašno - 2 kg
  • za ulje
  • vrganj - 20 g sušeni
  • beli luk - 1 čen
  • lisičara - 120 g
  • majčina dušica - 1/4 kašičice, sveža
  • maslinovo ulje
  • morska so
  • biber - sveže mleven
  • peršun - 1/4 šolje
  • maslac - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili aromatično ulje, stavite pečurke u malu posudu, prelijte ih ključalom vodom i ostavite da odstoje 5 do 10 minuta.

U međuvremenu, sitno iseckajte beli luk i lisičaru na krupnije komade i pržite ih zajedno sa majčinom dušicom desetak minuta dok ne porumene.

Dodajte pečurke i kuvajte još deset minuta. Ostavite gotovu smesu da se ohladi, pa pospite peršunom i pomešajte sa maslacem.

U posudu stavite brašno, pa postepeno dodajte 1, 2 litra hladne vode uz stalno mešanje dok ne dobijete elastično testo.

Nežno podignite i gurnite prstima ili kašikom između pilećih grudi i kože sa obe strane pileta kako biste napravili šupljinu, koju potom obilno premažite aromatizovanim maslacem.

Testo razvijte oklagijom u kvadrat - prečnika oko 30 centimetara i debljine 1 centimetar. Pokrijte pile u potpunosti kako ne bi iscurili sokovi.

Stavite u pleh i pecite pile na 180 stepeni oko 2 sata. Ohladite i uklonite testo.

Služi se uz povrće kuvano na pari i veoma hladno pivo.

Pile testu sa aromatičnim maslacem je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: