Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Luk punjen kobasicom i pečurkama

Luk punjen kobasicom i pečurkama

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
5217151
Luk punjen kobasicom i pečurkama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Za pripremu ovog predjela se traži srčanost, a da se pojede - samo apetit i dobro društvo"

Potrebni sastojci

  • luk - 6 komada, velike glavice
  • pečurke - 7 komada
  • kobasica - 150 g
  • pavlaka - 6 kašika
  • ulje - za prženje
  • peršun - 5 strukova
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo luk ali ga ne sečemo odozgo. Stavljamo ga u kipuću vodu na oko 3 minuta. Vadimo i ohladimo. Nakon toga rasečemo odozgo, tako da se dobije poklopac i očistimo unutrašnjost kašiko pazeći da bar dva sloja od njega ostanu.

Pečurke operemo i isečemo na sitno, stavljamo ih da se prže u malo masnoće, dodajući im i unutrašnjost luka, sečemo na sitno. Takođe dodajemo i biber i so po ukusu. Pržimo najviše 3 minuta.

Kobasicu takođe isečemo na sitno i stavljamo je u malo masnoće da se se zaprži i punimo glavice luka smesom.

Odozgo stavljamo po jednu kašiku pavlake i ređamo u nauljanu posudu za pečenje. Stavljamo ih da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stpeni 25 minuta. Kada je gotovo, posipamo sitno isečenim peršunom, poklapamo poklopcem i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: