Način pripreme
Umutite maslac mikserom u kremasti krem. Maslac treba da bude mekan.
Dodajte jaje i šećer i nastavite da mutite. Kada se smesa homogenizuje, dodajte prosejano brašno i so.
Umesite testo. Testo ne bi trebalo da se lepi za ruke. Ostavite testo na hladnom oko 20 minuta.
Isecite jabuke na tanke kriške. Možete koristiti fino rende. Stavite ih u posudu za kuvanje i prelijte vodom. Dodati šećer i kuvati 2-3 minuta. Skloniti sa ringle.
Gotovo testo rasporedite u odgovarajuću tepsiju i podižući ivice oblikujte tart. Izbockajte dno viljuškom ili prekrijte pergament papirom i pospite kukuruznim brašnom da se podloga ne diže tokom pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni. Pecite do zlatne boje i izvadite iz rerne.
Umutiti puding sa hladnim svežim mlekom. Radite sa mikserom. Dodajte žele od kajsije i promešajte.
Pokrijte podlogu dobijenim kremom.
Od kriški jabuke formirajte ruže i njima prekrijte tart. Premažite latice želeom od kajsije rastvorenim u malo vode.
Vratite tart u rernu i pecite još 5-6 minuta.
Po želji možete posuti šećerom u prahu.
Tart sa maslacem i ružama od jabuke je gotov.