Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart sa maslacem i ružama od jabuke

Tart sa maslacem i ružama od jabuke

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5135k449
Tart sa maslacem i ružama od jabuke
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
04/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ovo nije običan tart, već pravo kulinarsko remek-delo"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 g
  • maslac - 150 g
  • so - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • šećer u prahu - 100 g
  • Za nadev
  • puding - 1 pakovanje, bez kuvanja (50 g)
  • žele od kajsije - 200 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • jabuke - 500 g
  • šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac mikserom u kremasti krem. Maslac treba da bude mekan.

Dodajte jaje i šećer i nastavite da mutite. Kada se smesa homogenizuje, dodajte prosejano brašno i so.

Umesite testo. Testo ne bi trebalo da se lepi za ruke. Ostavite testo na hladnom oko 20 minuta.

Isecite jabuke na tanke kriške. Možete koristiti fino rende. Stavite ih u posudu za kuvanje i prelijte vodom. Dodati šećer i kuvati 2-3 minuta. Skloniti sa ringle.

Gotovo testo rasporedite u odgovarajuću tepsiju i podižući ivice oblikujte tart. Izbockajte dno viljuškom ili prekrijte pergament papirom i pospite kukuruznim brašnom da se podloga ne diže tokom pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni. Pecite do zlatne boje i izvadite iz rerne.

Umutiti puding sa hladnim svežim mlekom. Radite sa mikserom. Dodajte žele od kajsije i promešajte.

Pokrijte podlogu dobijenim kremom.

Od kriški jabuke formirajte ruže i njima prekrijte tart. Premažite latice želeom od kajsije rastvorenim u malo vode.

Vratite tart u rernu i pecite još 5-6 minuta.

Po želji možete posuti šećerom u prahu.

Tart sa maslacem i ružama od jabuke je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: