Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta sa čokoladnom kremom i bananama

Torta sa čokoladnom kremom i bananama

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Torta sa čokoladnom kremom i bananama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Torta sa čokoladnom kremom i bananama je veoma ukusna! Prijatno! ​"

Potrebni sastojci

  • keks - 300 g
  • banane - 4 komada
  • kravlji maslac - 150 g + 70 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • puding od vanile - 1 pakovanje (37 g)
  • kakao - 3 kašike
  • šećer - 2 kašike
  • kukuruzni skrob - 2 kašike
  • želatin - 10 g (za 0, 500 ml tečnosti)
  • šećer - 5 - 6 kašika, za želatin
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks za tortu u blenderu ili ručno.

Gotove mrvice keksa prelijte otopljenim kravljim maslacem.

Dobro izmešati dok se ne dobije jednolična smesa.

Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Dobro rasporedite pritiskanjem.

Pripremite krem:

U sveže mleko dodajte kakao, šećer, puding od vanile i kukuruzni skrob. Mešajte dok se sastojci dobro ne sjedine.

Stavite na šporet i uz stalno mešanje kuvajte dok se krem ne zgusne. Sklonite sa ringle i dodajte 70 g maslaca. Nastavite da mešate dok se maslac potpuno ne istopi.

Gotov krem za torte sipajte na podlogu od keksa. Dobro poravnajte i ostavite pleh u frižideru 30 minuta.

Pripremite želatin:

Različiti želatini se pripremaju različito. Dakle, vi odlučujete kakav želatin treba da se stvrdne u 0, 5 l vode.

Zasladite ga sa 5-6 kašika šećera.

Posle 30 minuta izvadite pleh iz frižidera i poređajte banane koje ste prethodno isekli na deblje kriške.

Pripremljeni želatin prelijte preko torte od banane.

Stavite kolač u frižider preko noći.

Želim da vas upozorim da će se želatin stegnuti nakon sat vremena, ali nemojte dozvoliti da vas to zavara. Kolač još nije spreman za sečenje jer je keksu potrebno više vremena da se stegne. U suprotnom će se raspasti prilikom sečenja.

Torta sa čokoladnom kremom i bananama ispada veoma ukusna! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: