Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Slani Rolat»Savršen rolat Stefani sa krompir pireom

Savršen rolat Stefani sa krompir pireom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Savršen rolat Stefani sa krompir pireom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
03/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Savršen rolat Stefani sa krompir pireom je u ovom receptu koji će postati nerazdvoji deo vaših omiljenih recepata"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • prezle - 5 supenih kašika
  • belo vino - 50 ml
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • crni biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - po želji
  • prezle - 2 supene kašike, za posipanje
  • belo vino - 60 ml
  • bujon - 100 ml
  • ulje - 50 ml
  • nadev
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • šargarepe - 3 komada, skuvane
  • jaja - 3 komada, skuvana
  • za garnirung
  • krompir - 1 kg, skuvan
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 50 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro umesimo mleveno meso sa začinima koje sam gore opisala zajedno sa prezlama, lukom, jajima i vinom.

Ostavljam da odmori u frižideru na sat vremena tako što ga zavijem folijom.

Sečem veliki komad folije.

Raširimo mleveno meso u oblik pravougaonika na foliji, tako da širina pravougaonika da je dužine tepsije u kojoj ćemo peći rolat Stefani.

Na krajući stranu pravougaonika sređamo u redić jaja koja mogu da budu cela ili isečena na dva dela.

Do njih stavljamo šargarep i krastavac.

Hvatamo dva kraja folije i pokrivamo nadev.

Uvijamo rolat do kraja - koji može da bude stegnutiji.

Prebacujemo gotov rolat u tepsiju ili kalup - u ovom slučaju ja sam prebacila u kalup koji sam prethodno nauljila i stavila tako da ostane jedinjeni deo odozdo.

Drugih 50 ml ulja zagrevamo i kašikom zalivamo oblikovani rolat sa vrelim uljem.

Posipamo prezlama, ali sasvim tanko i sipamo vino sa obe strane rolata.

Tepsiju pokrivamo folijom za pečenje i stavljamo u zagrejanu rernu - 190-200 °C na 30-40 minuta.

Kada su istekle minute, razvijamo foliju, zalivamo rolat sa mlevenim mesom sa nekoliko kašika soka koji je u tepsiji.

Zapečemo desetak minuta i onda vadim ukusni slani rolat.

Prilikom vađenja sačekam da se odmori na 10-15 minuta i onda sečemo.

Spremanje krompir pirea se odvija na sledeći način.

Ogulimo skuvani krompir i pretvorimo ga u pire zajedno sa vrućim mlekom, solju i maslacem.

Napravljeni krompir pire stavljam u tanjir, sečem nekoliko komada rolata Stefani i poslužujemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: