Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnati kolači»Brza jermenska gata od lisnatog testa

Brza jermenska gata od lisnatog testa

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Brza jermenska gata od lisnatog testa
Fotografije: Juliya
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Brza jermenska gata od lisnatog testa - iskušenje koje možete pripremiti sa malo proizvoda. ​"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • brašno - 80 g
  • šećer - 80 g
  • kravlji maslac - 40 g
  • mleveni orasi - 40 g
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno i šećer.

Dodajte mekani kravlji maslac i trljajte rukama dok ne dobijete mrvice.

Dodajte orahe i promešajte.

Na pobrašnjenoj podlozi razvući lisnato testo u pravougaonu koru.

Premazati belancetom, premazati dobijenom smesom i dužom stranom umotati lisnati rolat.

Rolat isecite dijagonalno na komade širine ne manje od 3 cm ili na trouglove i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite slatko lisnato pecivo žumancem i viljuškom pravite šare.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Brza jermenska gata od lisnatog testa - iskušenje koje možete pripremiti sa malo sastojaka, inspirisano jermenskom kuhinjom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: