Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Marinirana šargarepa sa belim lukom u teglama

Marinirana šargarepa sa belim lukom u teglama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Marinirana šargarepa sa belim lukom u teglama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Marinirana šargarepa u teglama je hrskava, ukusna i ide uz domaću rakiju vašeg supruga"

Potrebni sastojci

  • za teglu od 300 g
  • šargarepa - 2 komada
  • jabukovo sirće - do crte tegle
  • šećer - 1/2 kašičice
  • morska so - 1/2 kašičice
  • seme slačice - prstohvat
  • beli luk - 3 čena
  • biber - 1 zdrobljeno zrno
  • piment - 1 zrno
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo naše šargarepe i isečemo ih na kolutove.

Očistimo beli luk od ljuski.

Dodajte morsku so, šećer, piment, krupno mleveni crni biber, čen belog luka.

Tegle dobro operemo, sipamo jabukovo sirće do donje crte.

Poređajte šargarepu i beli luk, prelijte vodom koja treba da ih prekrije.

Sterilizirajte tegle tako što ćete ih staviti u lonac sa hladnom vodom.

Pustimo da proključa i nakon što se to desi pustimo da se kuvaju 15 minuta.

Posle toga, odmah izvadimo tegle sa šargarepom i okrenemo ih poklopcima na dole.

Pustite ih da se potpuno ohlade, a zatim ih prebacite na hladno mesto.

Marinirana šargarepa sa belim lukom u teglama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: