Paprike sa paradajz sosom i belim lukom u teglama

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
14/08/2017
"Otvarate teglu, razbijete nekoliko jaja, dodajte sir i večera je gotova!"
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 266
  • Pregledi tokom meseca754
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 kg
  • paprike - 15 komada, veće
  • beli luk - 1 glavica u čenovima
  • jestivo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite i očistite. Nakon toga, izrendajte paradajz, a ljuske sklonite ili ga sameljite u ručnom mlinu. Paprike operite, ispecite i oljuštite. Paradajz stavite u šerpu, pa na vatru.

Kada se paradajz zgusne (količina treba da se smanji za pola), stavite beli luk (naseckan na sitno ili krupno - po želji). Nakon belog luka stavite paprike, koje ste isekli na tanke tračice, ali bez semena.

Dodajte ulje i so po ukusu i ostavite da se kuva uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre.

Kada se smesa prohladi, punite tegle, zatvorite ih i stavite ih da se kuvaju. Treba ih kuvati 5 minuta, zatim ih izvadite i okrenite poklopcima na dole. Ostavite ih da se tako ohlade.

Ovo je izvanredna poslastica za zimu, kada nemate vreme da kuvate.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar