Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od pasulja»Salata od pasulja sa tikvicama i paradajzom

Salata od pasulja sa tikvicama i paradajzom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5021761k246
Salata od pasulja sa tikvicama i paradajzom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
15/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Salata od pasulja sa tikvicama i paradajzom je savršena veganska salata koju možete koristiti i kao prilog od pasulja. ​"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 1 konzerva
  • maslac pasulj - 1 konzerva
  • limun - 1 komad, sok i kora
  • tikvica - 1 komad, manja (tanko isečene i pečena na 250 stepeni)
  • humus - 100 - 150 g (+ malo vode)
  • čeri paradajz - 150 g
  • suvi paradajz - 50 - 70 g
  • mirođija - 2 - 3 grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se iseku na kolutove i kratko peku na 250 stepeni. Kada su gotove, ostavite ih da se ohlade.

Pasulj ocedite i sipajte u posudu.

Za preliv pomešajte humus sa sokom od limuna i rendanom korom. Dobro promešati sa malo vode. Takođe se sipa u posudu i ponovo promeša.

Dodajte gotove pečene tikvice.

Čeri paradajz se iseče na polovine ili četvrtine, a sušeni na komade. Mirođija je iseckana na sitno. Sve se dodaje u posudu. Završno promešajte i salata od pasulja je spremna za posluživanje.

Salata od pasulja sa tikvicama i paradajzom je savršena veganska salata, koju možete koristiti i kao prilog od pasulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: