Način pripreme
Skuvajte basmati pirinač prema uputstvu na pakovanju (obično dovedite do ključanja sa duplo većom količinom vode od pirinča, a zatim dinstajte oko 12 do 15 minuta sa zatvorenim poklopcem) i držite na toplom, poklopljeno.
Pileće grudi i ananas isecite na kockice i marinirajte ih u posudi sa sokom iz konzerve ananasa oko 15 minuta. Zatim ocedite sok.
U tiganju zagrejte ulje i na srednjoj vatri propržite komade piletine, a na pročišćenom puteru prodinstajte sitno seckani šalot.
Posle oko 5 minuta dodajte komadiće ananasa i kratko ih propržite. Deglazirajte belim vinom i dodajte kokosovo mleko.
Pustite da sve provri nekoliko minuta. Na kraju začinite sa malo soli i 1-2 kašičice karija. Po potrebi lagano zgusnuti kukuruznim skrobom.
Poslužite sa basmati pirinčem.
Uživajte u svakom zalogaju kari piletine sa ananasom, koje se odlikuje vrhunskim ukusom.