Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Brza Predjela»Piletina sa karijem i ananasom

Piletina sa karijem i ananasom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Piletina sa karijem i ananasom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
21/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Uživajte u svakom zalogaju kari piletine sa ananasom, koje se odlikuje vrhunskim ukusom."

Potrebni sastojci

  • pirinač dugog zrna - 250 g
  • pileće grudi - 2 komada
  • šalot - 2 komada
  • ananas - 4 kriške (svež ili iz konzerve)
  • kari u prahu - 1 kašičica
  • kokosovo mleko - 200 ml
  • ljuta aleva paprika
  • so
  • biber - po ukusu
  • kukuruzni skrob - 1/2 kašičice
  • pročišćeni maslac - 1/2 kašike ili ulje
  • belo vino - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte basmati pirinač prema uputstvu na pakovanju (obično dovedite do ključanja sa duplo većom količinom vode od pirinča, a zatim dinstajte oko 12 do 15 minuta sa zatvorenim poklopcem) i držite na toplom, poklopljeno.

Pileće grudi i ananas isecite na kockice i marinirajte ih u posudi sa sokom iz konzerve ananasa oko 15 minuta. Zatim ocedite sok.

U tiganju zagrejte ulje i na srednjoj vatri propržite komade piletine, a na pročišćenom puteru prodinstajte sitno seckani šalot.

Posle oko 5 minuta dodajte komadiće ananasa i kratko ih propržite. Deglazirajte belim vinom i dodajte kokosovo mleko.

Pustite da sve provri nekoliko minuta. Na kraju začinite sa malo soli i 1-2 kašičice karija. Po potrebi lagano zgusnuti kukuruznim skrobom.

Poslužite sa basmati pirinčem.

Uživajte u svakom zalogaju kari piletine sa ananasom, koje se odlikuje vrhunskim ukusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: