Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Slana pita od bundeve

Slana pita od bundeve

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Slana pita od bundeve
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Tako ukusna i tako hrskava slana pita od bundeve - morate probati ove jeseni"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 750 g Hokaido
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • đumbir - 2 cm svež
  • biljno ulje - 2 šoljice
  • belo vino - 100 ml
  • bujon od povrća - 150 ml
  • so
  • biber - mleveni
  • muškatni oraščić - sveže narendan
  • kore za pitu - 6 komada
  • feta - 300 g
  • maslac - 1 šolj, istopljen + 30 g za kalup
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Kremasta bundeva, slani feta sir i hrskave kore se kombinuju da bi se napravila savršena slana pita od bundeve.

Bundevu operite, osušite, uklonite semenke i isecite na male komadiće. Očistite i iseckajte luk i beli luk. Oljuštite đumbir i takođe ga iseckajte.

U šerpi zagrejte ulje, prodinstajte luk, beli luk i đumbir, dodajte bundevu i prodinstajte. Deglazirajte vinom i ostavite da se malo smanji. Zalijte bujonom, posolite i pobiberite i ostavite da se krčka oko 20 minuta dok bundeva ne omekša.

Smesu izgnječite u pire i obilno začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem. Uklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Zagrejte rernu na 220 stepeni - gornji i donji grejač.

Na radnu površinu stavite koru i preklopite je jednom tako da se testo udvostruči. Po vrhu premažite pire od bundeve, pospite izmrvljenom fetom i uvijte u tanak rolat ili oblik po želji, na primer u paketiće.

Na isti način punite i ostale kore kako biste formirali pite od bundeve. Stavite sve rolnice na nauljeni pleh. Tanko se premazuju otopljenim maslacem.

Pospite kuminom ako imate (ja sam ovaj put izostavila) i pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta dok porumene slane pite od bundeve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: