Bonapeti.rs»Recepti»Pržene Špagete»Brzi pirinčani rezanci sa škampima

Brzi pirinčani rezanci sa škampima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Brzi pirinčani rezanci sa škampima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
27/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Brzo i neodoljivo jelo od škampa koje će uvek imati dobar ukus bez obzira kada ga napravite!"

Potrebni sastojci

  • pirinčani rezanci - 100 g
  • škampi - 12 - 14 komada, sveži
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • luk - 1 glavica
  • tikvica - 1 mala, po želji
  • soja sos - 5 kašika ili po ukusu
  • susamovo ulje - 2 kašike
  • đumbir - 2 prstohvata ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite škampe. Stavite rezance da se hidriraju u toplu vodu.

Očistite luk i šargarepu i isecite ih - šargarepu na kolutove ili štapiće, a luk na tanke žulijen trakice. Ako ćete da dodajete tikvice, takođe ih isecite na štapiće (ja sam je ovaj put izostavila jer nisam imala).

Zagrejte ulje i sotirajte povrće na jakoj vatri. Trebalo bi da porumeni, ali da ostane relativno hrskavo.

Izvadite ga i pržite škampe minut-dva na vrlo malo ulja.

Ponovo vratite povrće u tiganj, dodajte soja sos, đumbir i hidratizovane pirinčane rezance sa vrlo malo vode. Kuvajte još najviše minut ili dok tečnost ne ispari. Soja sos se može dodati po ukusu prilikom serviranja.

Poslužite jelo toplo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: