Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pica sa piletinom i korom od karfiola

Pica sa piletinom i korom od karfiola

JuliyaJuliya
Guru
5721962k
Pica sa piletinom i korom od karfiola
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Sočna, zdravija i ukusnija nego što mislite - pica sa piletinom i korom od karfiola."

Potrebni sastojci

  • karfiol - 200 g, zamrznut
  • koncetrat paradajza - 1 supena kašika
  • origano - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • brašno - 2 - 3 - supene kašike
  • luk - 1/2 glavice
  • mleveno meso - 100 g (ćureće ili pileće)
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 kašičica
  • kačakvalj - 80 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširajte karfiol 3 minuta i ocedite.

U posudi umutite jaje. Začinite mleveno meso solju i biberom.

Isecite luk na tanke krugove.

Nakon što se karfiol ohladi ocedite i sameljite.

Dodajte koncetrat paradajza, ulje, brašno, začine, pola jajeta i promešajte.

Rasporedite dobijenu smesu na papir za pečenje, odozgo rasporedite mleveno meso i luk.

U preostalo jaje dodajte kiselo mleko, promešajte i rasporedite preko pice sa korom od karfiola.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Izrendajte kačkavalj, pospite picu bez brašna i pecite na 200 stepeni nekoliko minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Pogledajte još ideja za keto picu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: