Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjski kebap sa sosom od pirinča i belog luka ​

Svinjski kebap sa sosom od pirinča i belog luka ​

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Svinjski kebap sa sosom od pirinča i belog luka ​
Fotografije: Nikolina Georgieva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Okrenite i uklonite posudu. Sipamo sos sa strane i spremni smo sa našim svinjskim kebapom sa pirinčem i sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - but ili vrat oko 700 g
  • crni luk - 1 - 2 glavice
  • vino - 100 ml
  • so
  • biber
  • kumin
  • pirinač - 1 šolja
  • mleko - 1 šolja
  • kurkuma
  • maslac - 2 kašike
  • kiselo mleko - 300 ml
  • majonez - 2 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • beli luk u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo kuvamo pirinač. Sipajte u šerpu i dodajte 2 i po šolje vode i 1 šolju svežeg mleka.

Prokuvati i začiniti solju, biberom i kurkumom. Kada je gotovo, dodajte maslac i promešajte. Ostavljamo to po strani.

Meso isecite na kockice i propržite u tiganju. Pospite so, biber i kumin. Dodajte seckani luk. Pošto je meso skoro skuvano, prelijte vinom i ostavite još malo na šporetu da ispari.

Skinemo svinjski kebap sa vatre i ostavimo ga po strani.

U posudi pomešajte kiselo mleko, majonez, so, beli luk u prahu i sitno iseckani beli luk. U ovom slučaju sam dodao i mirođiju, jer sam je imao pri ruci.

Pripremamo tanjir i uzimamo posudu za supu. Napunimo posudu mesom iz tiganja - do oko 1/3.

Zatim stavljamo pirinač, pritisnemo ga kašikom i prekrijemo pripremljenim tanjirom.

Okrenite i uklonite posudu. Sipamo sos sa strane i spremni smo sa našim svinjskim kebapom sa pirinčem i sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: