Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Predjelo od pilećih grudi sa pirinčem i povrćem za omiljene goste ​

Predjelo od pilećih grudi sa pirinčem i povrćem za omiljene goste ​

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Predjelo od pilećih grudi sa pirinčem i povrćem za omiljene goste ​
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Prijatno i vama i vašim gostima uz ovo predjelo od pilećih grudi sa pirinčem i povrćem za omiljene goste"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 100 g
  • pileće grudi - 200 g
  • kiseli krastavci - 4 komada
  • masline - 8 komada bez koštica
  • mini pečurke - 16 komada
  • crvena repa - 1 velika glavica
  • čeri paradajz - po želji
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • začini - po vašem izboru
  • majonez - oko 50 g
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Oprani pirinač preliti sa 300 ml vode ili bujona. Posolite po ukusu i kuvajte na tihoj vatri bez poklopca 17 minuta bez mešanja.

Zatim ga sklonite sa vatre i umotajte u krpu. Pustite da se malo ohladi.

Pileće grudi propržite u tiganju na malo ulja dok ne budu potpuno kuvana, pa ih isecite na male komade.

Pečurke prepolovite i propržite na istoj masnoći na kojoj ste pržili meso.

Masline isecite na kolutove, a krastavce na male trakice.

Cveklu iseći na 4 tanke kriške.

Da sastavite predjelo:

Uzmite prsten prečnika 15 cm i stavite ga na tanjir u kome ćete služiti predjelo.

Prvo stavite sloj pirinča, dobro pritisnite. Stavite krišku cvekle na vrh i lagano pritisnite. Sledeći sloj su kiseli krastavci i masline. Na vrh stavite tanak sloj majoneza i poslednji sloj je opet pirinač.

Skinite obruč i ukrasite predjelo od pirinča pečurkama i preostalim krastavcima i maslinama po izboru.

Dodatno možete ukrasiti čeri paradajzom i majonezom.

Na kraju pospite predjelo zelenim začinima. Posipao sam mirođijom.

Prijatno i vama i vašim gostima uz ovo predjelo od pilećih grudi sa pirinčem i povrćem za omiljene goste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: