Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Mekane kiflice sa sirom i peršunom

Mekane kiflice sa sirom i peršunom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Mekane kiflice sa sirom i peršunom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Mekane kiflice sa sirom i peršunom za serviranje sa ajranom."

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 kašika
  • sveže mleko - 100 g mlako
  • topla voda - 100 g
  • maslac - 100 g
  • belance - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • Za nadev
  • peršun - 5 grančica
  • sir
* merne jedinice

Način pripreme

Mekane kiflice sa sirom i peršunom za serviranje sa ajranom.

Toplo sveže mleko zajedno sa vodom stavljamo u posudu.

Dodajte kvasac i šećer i promešajte.

Sve ovo ostavimo oko 5 minuta, pa dodamo maslac i belance.

Dobro promešamo.

Prosejte brašno, dodajte so i dobro promešajte.

Napravimo udubljenje u brašnu i u njega ulijemo tečne sastojke, umesimo meko testo.

Kada je testo spremno, ostavite da odstoji 15 minuta.

Oblikujemo ga u dugačak cilindar i isečemo na 10 jednakih delova.

Svaki deo oblikujte u loptu.

Ove kuglice prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se dižu oko 40 minuta.

Za to vreme izgnječimo sir i dodamo mu seckani peršun.

Istopite maslac i dodajte mu ulje.

Svaku lopticu razvijte u tanku koru.

Stavite 1 kašiku fila i umotajte u kiflicu.

Stavljamo ih u veliki pleh obložen papirom za pečenje i ostavimo da se dižu 30 minuta.

Pre stavljanja u rernu, kiflice sa sirom premažite umućenim žumancetom sa 1 kašičicom svežeg mleka.

Stavljamo u rernu i pečemo slane kiflice na 180 stepeni 35-40 minuta, do željene boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: