Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Pogačice»Pogačice bez glutena

Pogačice bez glutena

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pogačice bez glutena
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Pogačice bez glutena - zdrave, ali ipak ukusne! Jedite dok su jop tople"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • maslac - 4 kašike, istopljen ili ulje
  • kiselo mleko - 2 kašike, pune
  • brašno bez glutena - 1 1/2 šolja
  • sir - 200 g
  • prašak za pecivo - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa 1-2 prstohvata soli.

Dodajte istopljeni maslac (ulje), kiselo mleko i bezglutensko brašno pomešano sa praškom za pecivo. Koristio sam gotovu mešavinu bez glutena.

Promešajte da se sastojci sjedine, pa dodajte sir, prethodno izmrvljeni.

Pleh (24-26 cm) obložiti papirom za pečenje i premazati uljem.

Zahvatite kašiku testa i stavite u pleh, gurajući drugom kašikom da formirate malu loptu testa.

Svo testo oblikujte ovako.

Pogačice stavite da se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35-40 minuta, dok ne budu gotove.

Nakon pečenja ohladite na rešetki i poslužite za doručak. Ove pogačice bez glutena su neverovatne.

Dobar apetit uz pogačice bez glutena!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: