Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Pogačice sa čiom bez glutena

Pogačice sa čiom bez glutena

Panda LifePanda Life
Šegrt
641295
Pogačice sa čiom bez glutena
Fotografije: Panda Life
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
9
"Pogačice bez glutena sa čiom jedemo kod kuće i nosimo na put, jer se nikad ne zna kada ćemo poželeti neki zdrav zalogaj"

Potrebni sastojci

  • heljdino brašno - 300 g
  • brašno od tapioke - 100 g
  • čia - 2 - 3 kašike
  • soda bikarbona - 1/2 kašičica
  • limunov sok - 1 kašika
  • himalajska so - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • začini - 1/2 kašičice (mešavina mente, čubra, selena, peršuna, mirođije, origana)
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte sodu sa malo tople vode i sokom od limuna i ostavite po strani.

Dobro promešajte brašna.

Umutite jaje i sipajte ga u smesu brašna.

Dodajte vodu i dodajte heljdino brašno, dok ne dobijete lepljivo testo.

Kašikom oblikujte pogačice i rešajte ih u pleh pokriven papirom za pečenje.

Pecite pogačice bez glutena najmanje 1 sat u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: