Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita od trešanja sa maslac mrvicama

Pita od trešanja sa maslac mrvicama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871922k129
Pita od trešanja sa maslac mrvicama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
24/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Zovemo vas na čajanku sa pitom od trešanja"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 180 g
  • jaje - 1 komad
  • šećer - 80 g
  • maslac - 90 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • sveže mleko - 4 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • za maslac mrvice
  • brašno - 30 g, belo
  • kukuruzno brašno - 10 g
  • šećer - 35 g
  • maslac - 35 g
  • vanila - 1 kesica
  • i još
  • trešnje - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept treba da počnete prvo od maslac mrvica.

U posudi pomešajte kukuruzno i belo brašno. Dodajte šećer, vanilu i hladan maslac.

Izgnječite rukama, dok ne dobijete maslac mrvice. Pokrijte posudu najlonom i stavite u frižider na bar 30 minuta.

U drugoj posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli i praškom za pecivo. Dodajte jaje, isečeni maslac, šećer i vanilin šećer.

Sipajte 4 kašike svežeg mleka i zamesite meko testo.

Testo razvijte na parčetu papira za pečenje veličine posude za pečenje u kojoj ćete peći kolač od trešanja. Moja je bila veličine 20/28.

Prebacite razvijeno testo sa papirom u posudu i izbušite dno viljuškom.

Poređajte trešnje očišćene od koštica.

Preko njih pospite maslac mrvice. Ne treba da prekrivaju trešnje.

Ispecite pitu od trešanja na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Pitu od trešanja sa maslac mrvicama ohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: