Način pripreme
Posolite i začinite šnicle, pa ih istucite čekićem za meso sa obe strane. Pokrijemo ih i stavimo u frižider 2-3 sata.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, istapkajte da uklonite višak i pržite 2-3 minuta sa obe strane.
Operite pečurke i isecite ih na kriške. Luk isecite na rebarca.
Ređajte šnicle u pleh čvrsto jednu do druge. Na njih rasporedite luk, a na luk pečurke. Posolite po ukusu.
Rastvorite senf u 200 ml vode i prelijte šnicle.
Na svaku šniclu stavite malo ulja (pogledajte u galeriji). Pokrivamo pleh aluminijumskom folijom.
Pecite šnicle u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 90 minuta. Zatim uklonite foliju i pecite još 30 minuta.
Šnicle sa pečurkama serviramo tople uz odgovarajući prilog i čašu crnog vina.