Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje i nastavite da mutite. Zatim dodamo brašno i ponovo umutimo mikserom, zatim orahe i mutimo. Na kraju dodati vanilu i prašak za pecivo i umutiti dok se ne dobije homogena smesa.
Zatim pripremamo kore. Vadimo dve od njih i premazujemo ih gotovom smesom. Umotamo ih po dužini ili po širini, u zavisnosti koji pleh ćemo koristiti. Pleh smo prethodno premazali uljem. To radimo dok se smesa ne potroši. Peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni. Pecite dok kore ne porumene.
Potreban nam je lonac za sirup. U njega stavljamo vodu i šećer. Stavimo na šporet da provri i da se istopi šećer.
Važno je reći da za polivanje jedno mora biti toplo, a drugo hladno. Na primer, ostavim baklavu da se ohladi.
Nakon prelivanja, ostavite grčku baklavu da odstoji najmanje jedan dan.