Način pripreme
Ukoliko vam preostane pire krompir od jučerašnjeg ručka, iskoristite ga na ovaj način.
Dodajte u pire krompir gustin, biber i so te izmešajte kako bi se svi sastojci sjedinili, a kačkavalj isecite na štapiće.
Kašikom uzimati pripremljenu smesu od pire krompira, pa staviti na pobrašnjenu ruku, malo spljeskati smesu drugom rukom, te po sredini staviti štapić kačkavalja.
Formirati krokete tako što lepo zatvorite kačkavalj smesom od pire krompira.
U zasebne činije usuti brašno i prezlu, a u trećoj razmutiti jaja.
Krokete valjati u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u prezlu.
Pripremljene krokete pržiti u dubokom ulju, ali na umerenoj vatri dok ne porumene te ih odlagati na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće.
Krokete od pire krompira sa kačkavaljem servirati i poslužiti.