Način pripreme
Kora se priprema tako što se jaja sa šećerom umute u penu. Dodajte ulje, sveže mleko, brašno sa praškom za pecivo, kakao i vanilu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta.
Koristim pleh za rernu.
Pošto se kora ispeče i ohladi, isečem je jednom horizontalno i jednom vertikalno.
Tako dobijam 4 tanke kore za pravougaonu tortu.
Krem se priprema tako što se slatka pavlaka (ja koristim nezaslađenu) dobro umuti mikserom, doda se šećer u prahu i bela čokolada istopljena pari.
Istopim čokoladu sa malo pavlake.
Važno je da ga prvo pažljivo temperirate tako što ćete uz stalno mešanje u malim porcijama dodati pavlaku u već istopljenu čokoladu.
Kondenzovano mleko, kisela pavlaka se dodaju u umućenu slatku pavlaku i pažljivo se meša.
Kolač se sklapa naizmeničnim ređanjem kore i krema.
Ukrasite prazničnu tortu po želji.