Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čokoladni čizkejk sa medenjacima od đumbira

Čokoladni čizkejk sa medenjacima od đumbira

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
69184
Čokoladni čizkejk sa medenjacima od đumbira
Fotografije: Vladka Panaiotova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Jednostavan i ukusan čizkejk koji se priprema za kratko vreme i još brže jede... ​"

Potrebni sastojci

  • medenjaci sa đumbirom - 200 g
  • maslac - 50 g
  • čokolada - 150 g
  • sir - 750 g Maskarpone
  • skrob - 2 kašike
  • šećer - 125 g smeđi
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Medenjake sameljite u brašno i pomešajte sa istopljenim maslacem. Ovom mešavinom se na dnu kalupa oblikuje kora i stavlja u frižider.

Istopite čokoladu na pari. Sir se umuti. U njega se dodaju umućena jaja, šećer, skrob, čokolada. Mešajte dok se ne dobije jednolična smesa.

Gotov krem se sipa na ohlađenu koru i peče oko sat vremena na 170 stepeni.

Kada se čokoladni čizkejk ohladi, stavite ga u frižider preko noći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: