Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Šopska salata»Šopska salata sa kozjim sirom po receptu Zvezdeva

Šopska salata sa kozjim sirom po receptu Zvezdeva

ažurirano:
Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
505973k
Šopska salata sa kozjim sirom po receptu Zvezdeva
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Klasična šopska salata u poboljšanoj verziji - sa kozjim sirom i ljutom paprikom. Savršeno za svakog gosta."

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada
  • krastavci - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • pečene paprike - 4 komada
  • peršun - 6 grančica
  • kozji sir - 120 g
  • ljute paprike - 4 komada
  • masline - 4 komada
  • so - 3 prstohvata za trljanje luka
  • za preliv
  • vinsko sirće - 2 kašike
  • ulje - 6 kašika
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite paprike na rešetku u pleh.

Pecite paprike 20 minuta na 220 stepeni u rerni sa ventilatorom, okrećući ih nekoliko puta da se ispeku sa svih strana, zatim ih oljuštite i uklonite drške i semenke.

Paradajz se opere, očisti od stabljike i iseče na kockice.

Krastavci se operu i oljušte na trake, pa seku na kockice.

Luk se očisti od ljuske, opere i iseče na sitne komade. U posebnom tanjiru utrljajte sa 3 prstohvata soli dok ne pusti sok.

Stavite seckano povrće u veliku posudu.

Za preliv:

U posebnu posudu stavite sirće i so.

Dobro umutiti uz postepeno dodavanje ulja dok se ne dobije gust sos.

Prelijte preliv preko povrća u posudi.

Četiri grančice peršuna se operu, sitno iseckaju i dodaju povrću.

Dobro promešajte, a zatim podelite u četiri tanjira za serviranje.

Svaki deo praznične salate pospite rendanim kozjim sirom.

Na šopsku salatu stavljaju se maslina, grančica peršuna i ljuta paprika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: