Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni paradajz»Šmerkeze paradajz sa kozjim sirom po receptu Zvezdeva

Šmerkeze paradajz sa kozjim sirom po receptu Zvezdeva

ažurirano:
Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
5161003k
Šmerkeze paradajz sa kozjim sirom po receptu Zvezdeva
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Divna verzija punjenog paradajza koju možete poslužiti i najzahtevnijim gostima."

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 125 g
  • kozji sir - 400 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • mleveni kumin - 1/4 kašičice
  • paradajz - 4 komada
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so - za soljenje paradajza
* merne jedinice

Način pripreme

Vrlo dobro operite paradajz.

Isecite poklopac na svakom paradajzu.

Paradajz se izdubi kašikom, posoli iznutra i poređa naopačke u pleh da se cedi 30 min.

Odsolite sir u vrućoj vodi 30 minuta, a zatim ga izmrvite u posudu.

Maslac se ostavi na sobnoj temperaturi da omekša, pa umuti mikserom.

Dodajte izmrvljeni sir, sveže mleko, alevu papriku i kumin.

Smeša se muti mikserom dok se ne dobije homogena smesa.

Paradajz se puni smesom, a poklopac, koji je prvobitno izrezan, stavlja se na vrh.

Ostavljaju se u frižideru 30 minuta, nakon čega se servira šmerkeze paradajz.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: