Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Rodopski klin»Rodopski klin sa domaćim korama

Rodopski klin sa domaćim korama

Rodopski klin sa domaćim korama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
7
"Niste čarobnjak u kuhinji ako ne možete da napravite ovaj klin"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 120 ml mlaka
  • sirće - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 200 g + malo više za mlevenje
  • Za nadev
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 3 šolja
  • maslac - 100 g
  • jaja - 6 komada
  • sir - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Testo se pravi i deli na dve loptice od kojih je jedna nešto veća jer će morati da izađe iz tepsije. Kada se testo dobro opusti, uzmite veliku kuglu i razvijte je u tanku koru.

Tepsiju dobro pokrijemo i pustimo da ivice vise izvan nje (moraće da preklapaju gornju koru).

Za punjenje: 1 šolju pirinča kuvati sa 3 šolje vode. Kada voda ispari, dodajte maslac i ostavite da se ohladi. Kada se dobro prohladi, dodajte dobro umućena jaja i sir.

Dobro promešati i preliti preko kore. Drugu loptu takođe tanko razvijemo i njome prekrijemo klin. Ivice donje kore preklopimo tako da fino zatvorimo klin, preklapajući gornju koru.

Otopite oko 50 g maslaca i prelijte ga preko klina. Rodopski klin možete ispeći u rerni ili na šporetu, a pleh/tiganj morate podmazati kravljim maslacem.

Rodopski klin sa domaćim korama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: