Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od vrata sa sosom od pečuraka po repetu Zvezdeva

Šnicle od vrata sa sosom od pečuraka po repetu Zvezdeva

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
488952k
Šnicle od vrata sa sosom od pečuraka po repetu Zvezdeva
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
7
"Sočne i ukusne šnicle od vrata, pripremljene sa posebnim sosom po proverenom receptu"

Potrebni sastojci

  • šnicle od svinjskog vrata - 7 komada
  • speltino brašno - 200 g
  • so - 1/2 kašičice
  • mešavina bibera - 1/4 kašičice
  • ulje - 100 ml
  • za sos
  • konzervirane cele pečurke - 400 g
  • kiseli krastavci - 7 komada
  • beli luk - 3 čena
  • sveže mleko - 200 ml
  • kravlji maslac - 1 kašika
  • senf - 1 kašika
  • speltino brašno - 1 kašika
  • so - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od svinjskog vrata se peru veoma dobro bez lupanja.

Stavite ih u plitku tepsiju, začinite solju i biberom. Promešajte sa obe strane.

Svaka šnicla se uvalja u speltino brašno i ređa na drvenu dasku.

Ulje se zagreva u dubokom tiganju.

Na zagrejanom ulju pržite šnicle sa obe strane do zlatne boje, pa ih poređajte u tepsiju u kojoj će se peći.

Za sos:

Istopite maslac u tiganju, a zatim dodajte brašno.

Pržite na laganoj vatri i sklonite sa vatre.

Sačekajte 30 sekundi, pa dodajte sveže mleko i vratite na vatru da provri, povremeno mešajući.

Sitno iseckati kisele krastavce.

Beli luk je oljušten i isečen na kriške.

Nakon što sos provri, dodajte so, senf, pečurke, seckane krastavce i beli luk.

Dobro promešajte i sklonite sa vatre.

Šnicle u tepsiji prelijte sosom.

Pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: