Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od vrata sa sosom od pečuraka po repetu Zvezdeva

Šnicle od vrata sa sosom od pečuraka po repetu Zvezdeva

ažurirano:
Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
511993k
Šnicle od vrata sa sosom od pečuraka po repetu Zvezdeva
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
7
"Sočne i ukusne šnicle od vrata, pripremljene sa posebnim sosom po proverenom receptu."

Potrebni sastojci

  • šnicle od svinjskog vrata - 7 komada
  • speltino brašno - 200 g
  • so - 1/2 kašičice
  • mešavina bibera - 1/4 kašičice
  • ulje - 100 ml
  • za sos
  • konzervirane cele pečurke - 400 g
  • kiseli krastavci - 7 komada
  • beli luk - 3 čena
  • sveže mleko - 200 ml
  • kravlji maslac - 1 kašika
  • senf - 1 kašika
  • speltino brašno - 1 kašika
  • so - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od svinjskog vrata se peru veoma dobro bez lupanja.

Stavite ih u plitku tepsiju, začinite solju i biberom. Promešajte sa obe strane.

Svaka šnicla se uvalja u speltino brašno i ređa na drvenu dasku.

Ulje se zagreva u dubokom tiganju.

Na zagrejanom ulju pržite šnicle sa obe strane do zlatne boje, pa ih poređajte u tepsiju u kojoj će se peći.

Za sos:

Istopite maslac u tiganju, a zatim dodajte brašno.

Pržite na laganoj vatri i sklonite sa vatre.

Sačekajte 30 sekundi, pa dodajte sveže mleko i vratite na vatru da provri, povremeno mešajući.

Sitno iseckati kisele krastavce.

Beli luk je oljušten i isečen na kriške.

Nakon što sos provri, dodajte so, senf, pečurke, seckane krastavce i beli luk.

Dobro promešajte i sklonite sa vatre.

Šnicle u tepsiji prelijte sosom.

Pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: