Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Stene»Božićne šišarke sa keksom i kiselom pavlakom ​

Božićne šišarke sa keksom i kiselom pavlakom ​

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Božićne šišarke sa keksom i kiselom pavlakom ​
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Spektakularne božićne šišarke koje će vam ukrasiti sto dok ih mališani jedu"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 400 g
  • keks everest - 500 g, kakao
  • šećer - 1 šolja
  • žitarice za doručak - čokoladne pahuljice
  • šećer u prahu za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi korak je mlevenje keksa u seckalici.

Posle toga, kisela pavlaka se sipa u duboku posudu i dodaje joj šećer. Mešajte viljuškom dok se šećer ne istopi.

U krem dodati mleveni keks i mešati dok se ne dobije homogena smesa.

Gotovu smesu stavite u frižider na sat-dva da se stegne.

Posle toga se uzima malo mešavine i oblikuje u konus. Prilikom oblikovanja, konus ne bi trebalo da bude preširok u osnovi.

Nakon formiranja konusa, jedna po jedna se stavljaju čokoladne pahuljice - žitarice za doručak, počevši od osnove do vrha.

Formirane šišarke posuti šećerom u prahu.

Gotove božićne šišarke vraćamo u frižider da se malo stegnu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: