Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Suši»Nigiri suši od bele čokolade

Nigiri suši od bele čokolade

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Nigiri suši od bele čokolade
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
15/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
24
"Poslužite za svečanom trpezom. Spektakularan, lep i veoma ukusan suši Nigiri od bele čokolade ​"

Potrebni sastojci

  • Osnova
  • fine kore za pitu - 3 komada
  • pavlaka - oko 60 ml
  • šećer - oko 60 g
  • Krem od bele čokolade
  • bela čokolada - 300 g
  • želatin - 3 lista
  • pavlaka - 170 ml, tečna, slatka
  • sveže mleko - 130 ml
  • jaja - 2 komada
  • kardamom - 1/2 kašičice mleveno seme
  • rum - 20 ml (ili liker po vašem izboru)
  • Žele
  • nar - 100 g
  • voda - 100 ml
  • slatko od malina - 200 g
  • želatin - 3 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Stavite list silikonske prostirke u pleh za rernu. Odozgo stavite jednu koru za pitu, premažite je pavalakom i pospite sa oko 20 g šećera.

Odozgo staviti drugu koru, pavlaku, šećer i treću koru takođe premazanu pavlakom i posutu šećerom.

Pokrijte drugom silikonskom prostirkom na vrhu i stavite u rernu.

Pecite 10 minuta, pa izvadite pleh i isecite na pravougaonike (oko 7x4 cm.) Ponovo prekrijte silikonom i pecite još 3 minuta.

Uklonite hrskave podloge za naš slatki suši i ostavite ih da se ohlade.

Krem od bele čokolade:

Listove želatina stavite da se hidriraju u hladnu vodu.

Belu čokoladu narendajte ili ostavite da se samelje u blenderu.

Umutite jaja sa mlekom i pavlakom. Stavite ih u posudu na paru i mešajte oko 4 minuta, održavajući temperaturu na 80 stepeni (merite kuhinjskim termometrom).

Sklonite sa vatre, dodajte želatin, kardamom, liker i belu čokoladu. Dobro promešati.

Ostavite krem da se ohladi i stavite u frižider na 4 sata.

Žele od nara i maline:

Stavite želatin da se hidrira u hladnu vodu.

U šerpi zagrejte semenke nara sa vodom, prethodno lagano izgnječene ili pasirane. Dodajte slatko od malina i zagrejte na 80 stepeni, ponovo mereno kuhinjskim termometrom.

Dodajte želatin, dobro promešajte i procedite.

Pokvasite dno pleha veličine 20x25 cm. Pokrijte prozirnom folijom i sipajte voćnu tečnost. Trebalo bi da bude debljine oko 5 mm.

Ostavite u frižideru 4 sata da se stegne.

Sklapanje:

Izvadite žele krem od bele čokolade iz frižidera. Koristeći dve supene kašike, formirajte eliptične komade i svaki stavite na komad hrskave podloge.

Prekrijte tankom kriškom želea od maline (3x7cm), imitirajući tunjevinu na klasičnom nigiri sušiju.

Poslužite za svečanom trpezom.

Spektakularan, lep i veoma ukusan nigiri suši od bele čokolade!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: