Način pripreme
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Stavite list silikonske prostirke u pleh za rernu. Odozgo stavite jednu koru za pitu, premažite je pavalakom i pospite sa oko 20 g šećera.
Odozgo staviti drugu koru, pavlaku, šećer i treću koru takođe premazanu pavlakom i posutu šećerom.
Pokrijte drugom silikonskom prostirkom na vrhu i stavite u rernu.
Pecite 10 minuta, pa izvadite pleh i isecite na pravougaonike (oko 7x4 cm.) Ponovo prekrijte silikonom i pecite još 3 minuta.
Uklonite hrskave podloge za naš slatki suši i ostavite ih da se ohlade.
Krem od bele čokolade:
Listove želatina stavite da se hidriraju u hladnu vodu.
Belu čokoladu narendajte ili ostavite da se samelje u blenderu.
Umutite jaja sa mlekom i pavlakom. Stavite ih u posudu na paru i mešajte oko 4 minuta, održavajući temperaturu na 80 stepeni (merite kuhinjskim termometrom).
Sklonite sa vatre, dodajte želatin, kardamom, liker i belu čokoladu. Dobro promešati.
Ostavite krem da se ohladi i stavite u frižider na 4 sata.
Žele od nara i maline:
Stavite želatin da se hidrira u hladnu vodu.
U šerpi zagrejte semenke nara sa vodom, prethodno lagano izgnječene ili pasirane. Dodajte slatko od malina i zagrejte na 80 stepeni, ponovo mereno kuhinjskim termometrom.
Dodajte želatin, dobro promešajte i procedite.
Pokvasite dno pleha veličine 20x25 cm. Pokrijte prozirnom folijom i sipajte voćnu tečnost. Trebalo bi da bude debljine oko 5 mm.
Ostavite u frižideru 4 sata da se stegne.
Sklapanje:
Izvadite žele krem od bele čokolade iz frižidera. Koristeći dve supene kašike, formirajte eliptične komade i svaki stavite na komad hrskave podloge.
Prekrijte tankom kriškom želea od maline (3x7cm), imitirajući tunjevinu na klasičnom nigiri sušiju.
Poslužite za svečanom trpezom.
Spektakularan, lep i veoma ukusan nigiri suši od bele čokolade!