Način pripreme
Kriške sa lososom i kavijarom za goste - klasično predjelo ili aperitiv za svečane prilike, koje se pravi izuzetno brzo, a istovremeno je elegantno i ukusno.
Prepecite kriške integralnog hleba ili koristite gotovi dvopek od hleba sa semenkama. Mogu biti veće kao krostini ili vrlo sitne kao za zalogaj (tada će njihov broj biti veći od 6).
Premažite ih krem sirom u ne baš tankom sloju da se oseti.
Na vrh stavite parče dimljenog lososa i završite sa kašikom crnog kavijara.
Za svežinu i više ukusa pospite svežom mirođijom.
Sve zalogaje dobro je pripremiti neposredno pre serviranja, da svi sastojci budu sveži, a hleb hrskav.
Prijatan apetit!
Ako ste ljubitelj morskih plodova, pogledajte još ideja za sendviče sa lososom.
Takođe saznajte koje su koristi od crnog kavijara i zašto je on tako poželjan proizvod.
Ako očekujete goste, pogledajte i ova odabrana predjela za goste.