Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Tanka pogača od povrća (Coca de verduras)

Tanka pogača od povrća (Coca de verduras)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Tanka pogača od povrća (Coca de verduras)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Liči na picu, ali nije pica... zato je ova tanka pogača sa bogatim nadevom od povrća izuzetno ukusna"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • svinjska mast - 50 g
  • voda - 100 - 110 ml
  • kvasac - 20 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • brašno - 300 g
  • Nadev od povrća
  • paprike - 200 g (zelena i crvena)
  • luk - 100 g
  • pečurke - 100 - 150 g, marinirane ili sveže
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 90 ml
  • so - 2 kašičice
  • sir - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite mast zajedno sa maslinovim uljem i ohladite do 37-40 stepeni.

Rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera u blago toploj vodi (37 stepeni).

Pomešajte tečnosti i sipajte suve sastojke - brašno i so. Umesite glatko testo i tanko ga raširite prstima u nauljenu tepsiju. Ako vam je teško rukama, možete razviti oklagijom.

Ostavite da se odmori na otprilike 20-30 minuta tako što prethodno pripremite povrće.

Ogulite luk, očistite paprike, ocedite pečurke od marinade i posušite ih. Ako su cele, isecite ih na kriškice.

Iseckajte luk i paprike na srednje velike komade i izmešajte sa alevom paprikom, solju i maslinovim uljem.

Testo pokrijte smesom od povrća i pecite otprilike 20 minuta na 200 stepeni. Ja sam posula sa malo sira, ali njega nema u originalnom receptu.

Tanku pogaču od povrća servirajte toplu ili ohlađenu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: