Način pripreme
Istopite mast zajedno sa maslinovim uljem i ohladite do 37-40 stepeni.
Rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera u blago toploj vodi (37 stepeni).
Pomešajte tečnosti i sipajte suve sastojke - brašno i so. Umesite glatko testo i tanko ga raširite prstima u nauljenu tepsiju. Ako vam je teško rukama, možete razviti oklagijom.
Ostavite da se odmori na otprilike 20-30 minuta tako što prethodno pripremite povrće.
Ogulite luk, očistite paprike, ocedite pečurke od marinade i posušite ih. Ako su cele, isecite ih na kriškice.
Iseckajte luk i paprike na srednje velike komade i izmešajte sa alevom paprikom, solju i maslinovim uljem.
Testo pokrijte smesom od povrća i pecite otprilike 20 minuta na 200 stepeni. Ja sam posula sa malo sira, ali njega nema u originalnom receptu.
Tanku pogaču od povrća servirajte toplu ili ohlađenu.
Prijatno!