Način pripreme
Bundevu očistite od kore i semenki. Naseckajte na komade i pecite u rerni 40 minuta.
U šerpu sipajte maslinovo ulje i sitno naseckani luk. Propržite na kratko, dodajte šargarepu i beli luk. Zatim dodajte paradajz pire i začine.
Sipajte otprilike 1 litar vode i dodajte bulgur i sitno naseckan krompir. Kuvajte dok se sastojci u potpunosti ne skuvaju. Dodajte i bundev. Sve pasirajte dok se ne dobije homogenizovana smesa.
Supu od bundeve razredite sa još vode do željene gustine. Kuvajte još 10 minuta.
Pripremite zapršku od 1 kašičice dimljene aleve paprike i 2 supene kašike kravljeg maslaca. Zagrejte masnoću i dodajte alevu papriku.
Energično mešajte dok se ne dobije prijatna boja i dodajte u veoma ukusnu krem supu.
Izmešajte.
Servirajte krem supu od bundeve sa bulgurom začinjenu belim lukom i mirođijom, kiselom pavlakom i ljutim papričicama.