Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem supa od bundeve sa bulgurom

Krem supa od bundeve sa bulgurom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Krem supa od bundeve sa bulgurom
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Servirajte krem supu od bundeve sa bulgurom začinjenu belim lukom i mirođijom, kiselom pavlakom i ljutim papričicama."

Potrebni sastojci

  • bundeva - 600 g
  • bulgur - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • krompir - 1 komad
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • sušena menta - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica, sušena
  • divlja nana - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • kisela pavlaka
  • ljute papričice
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu očistite od kore i semenki. Naseckajte na komade i pecite u rerni 40 minuta.

U šerpu sipajte maslinovo ulje i sitno naseckani luk. Propržite na kratko, dodajte šargarepu i beli luk. Zatim dodajte paradajz pire i začine.

Sipajte otprilike 1 litar vode i dodajte bulgur i sitno naseckan krompir. Kuvajte dok se sastojci u potpunosti ne skuvaju. Dodajte i bundev. Sve pasirajte dok se ne dobije homogenizovana smesa.

Supu od bundeve razredite sa još vode do željene gustine. Kuvajte još 10 minuta.

Pripremite zapršku od 1 kašičice dimljene aleve paprike i 2 supene kašike kravljeg maslaca. Zagrejte masnoću i dodajte alevu papriku.

Energično mešajte dok se ne dobije prijatna boja i dodajte u veoma ukusnu krem supu.

Izmešajte.

Servirajte krem supu od bundeve sa bulgurom začinjenu belim lukom i mirođijom, kiselom pavlakom i ljutim papričicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: